V době, kdy se na nás valí zdražování ze všech stran, je možné se v centru Prahy najíst k prasknutí, aniž byste za to platili.
Kromě cen potravin a pohonných hmot letí vzhůru také ceny pokrmů v restauracích. Nedávno jsme psali na Událostech247 o tom, že v Praze prodávají v jednom z podniků polévku, která stojí přes 400 korun. Nutno ovšem podotknout, že to bylo nedaleko Pražského hradu. Existuje však i restaurace, která je v centru Prahy a můžete se tam najíst doslova k prasknutí. Je však potřeba zvládnout jednu věc.
Ne každý dokáže steak sníst
Na Václavském náměstí je restaurace U svatého Václava, která nabízí tradiční českou kuchyni, ale také různé steaky a saláty. Už podle lokace je více než jasné, že levno tady rozhodně nebude. Například pečená kachna s červeným zelím a knedlíkem vás vyjde na 799 korun, guláš nebo svíčková pak stojí pětistovku. Pokud byste si radši dali obyčejný „smažák“, ten tady nabízejí za 389 korun.
Ten, kdo má rád steaky a chtěl by si pochutnat zadarmo, musí mít opravdu velký hlad a pak se může najíst do sytosti. Jedná se u soutěž pro jedlíky, která spočívá v tom, že maso o váze jednoho kilogramu musíte sníst do třiceti minut. Jíst může pouze jedna osoba – na celou akci dohlíží číšník. Psal o tom web PrahaIn. Pokud se zákazníkovi povede sníst horu masa do půl hodiny, má vyhráno a biftek nemusí platit.
Rekord byl pět minut
V opačném případě však za kilový steak host zaplatí 4000 korun. Z tohoto důvodu je po něm také předem požadovaná záloha v hotovosti, která mu je v případě úspěchu vrácena v plné výši. Na zajímavou soutěž upozornil známý youtuber Starej Fotr, který má na Youtube přes 200 tisíc pravidelných odběratelů. Do restaurace na Václavském náměstí šel se dvěma kamarády a jeden z nich tuto výzvu vyzkoušel.
Zmíněnému aktérovi se kilový biftek nakonec povedlo sníst za 15 minut a 21 sekund. Poté, co obrovskou porci masa zapil troškou vody, si dal jako zákusek ještě jablečný štrůdl. Vypadal navíc úplně v pohodě. Restaurace má také svou nástěnku slávy. Je na ní mladík, který dokázal snít kilový kus masa za 5 minut a 17 vteřin. Jinému se to povedlo za 8 minut a 55 sekund. „Já bych do toho nešel, steaky sice miluju, ale tímto bych si je spíš zprotivil,“ řekl Událostem247 Milan Vrba ze Znojma.