Ve věku 69 let zemřela legenda slovenské hudební scény. Stojí za hity jako Atlantida a Čo bolí, to prebolí

Byl legendou slovenské i české hudební scény. V roce 2006 byl uveden do slovenské hudební síně slávy. Jeho alba se prodávala ve statisícových nákladech.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Populární slovenský zpěvák Miro Žbirka dnes zemřel. Bylo mu 69 let. Smutnou zprávu potvrdil zpěvákův PR manažer Rado Mešša, kterého informovala Žbirkova manželka, píše slovenský deník Sme.

Dostihl ho bacil

Hudebník před měsícem skončil v nemocnici na infuzích. „Přátelé, dostihnul mě nějaký zákeřný bacil,“ napsal na Facebooku fanouškům. „Posílejte mi energii, budu ji potřebovat,“ dodal.

Podle informací deníku Sme byl Žbirka očkovaný proti covidu-19. „Navzdory informacím o dřívejší hospitalizaci neměl mít koronavirus,“ napsal deník.

Je to pravda

„Správy o mojej smrti sú PRAVDIVÉ, to by řekl Meky, kdyby žil…“ objevilo se dnes na oficiálním facebookovém a instagramovém profilu legendy československé pop-music.

Žbirka byl legendou slovenské i české hudební scény. Byl několikanásobný Slavík. V roce 2006 byl uvedený do slovenské hudební síně slávy. V 80. letech se jeho alba prodávala ve statisícových nákladech.

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Autor článku

Martin Duplák

Bývalý redaktor webu ČT24, jehož koníčkem, a dlouhodobě i denní prací, jsou ekonomika a finance. Zaměřuji se také na kulturu a osobnosti.

Zobrazit další články