Máte účet u téhle známé banky? Dají vám 10 000 Kč na ruku. Pospěšte si ale, nabídka brzy končí

Banky v České republice se v poslední době o klienty málem perou a zahrnují je výhodnými nabídkami.

i Zdroj fotografie: Policie ČR
                   

Některé bankovní ústavy začaly zvyšovat poplatky za své služby. Jak jsme na Událostech247 informovali, jde například o služby poskytované na pobočkách nebo o papírové výpisy z účtů. Banky se tak klienty snaží přimět k tomu, aby více využívali internetové bankovnictví a ony tak ušetřily tím, že sníží počet svých zaměstnanců. Řada bank ovšem nabízí svým klientům i peníze na ruku.

Banky se v nabídkách předhánějí

Zdražování některých služeb se týkalo například UniCredit Bank nebo ČSOB. Aby se klienti hned nenaštvali, je potřeba ukázat jim také vlídnou stranu. Proto některé banky nabízejí výhodné finanční bonusy, při kterých lidé vlastně dostanou peníze úplně zadarmo. Stačí, když splní jednoduché podmínky, nebo když si u dané banky založí nový účet. Psali jsme nedávno například o Raiffeisenbank, která dá novým klientům na ruku 3 000 korun.

Peníze zdarma: Banka vám dá 3 000 Kč na ruku. Stačí udělat jednu věc

Tohle mi přijde jako velice dobrá nabídka. Stejně jsem odcházela z jiné banky a přemýšlela jsem o tom, kam vlastně půjdu a kde to bude výhodné. Kamarádka mi doporučila Raiffku a musím říct, že jsem spokojená,“ popsala Událostem247 Adriana Drábková z Přibyslavi. Pravidla pro vyplacení peněz přitom byla jednoduchá. Stačilo jen třikrát za měsíc zaplatit kartou a klient dostával 6 měsíců na účet 500 korun, jak píše na svém webu Raiffeisenbank

Šikovný klient dostane až 10 tisíc korun

Akci si pro své klienty přichytala i známá mBank. Maximální částka bonusu je 2000 korun. Psal o tom web Měšec. Banka má tyto akce opakovaně a rozhodně se jí vyplatí. Dát klientovi takový bonus ji totiž vyjde levněji než třeba televizní reklama. Dvě akce jsou pro nové klienty a jedna pro ty stávající. Když stávající klient mBank doporučí nového klienta banky, oba dostanou 1000 korun. Doporučující klient banky může dostat maximálně 10 tisíc korun, vysvětluje Měšec.

iZdroj fotografie: Daniela Beránková pro Události247
Řada bank v Česku nabízí svým klientům různé finanční bonusy

Pokud si nový klient otevře u mBank účet bez předchozího doporučení a pokud pak kartou platí, dostane zaplacenou částku zpět na účet. Maximálně však 2000 korun. Akce platí do poloviny prosince. Stávající klienti mohou kromě bonusu za doporučení nového klienta ještě soutěžit o bonus za platbu kartou. Ten už není automatický a je potřeba se do soutěže registrovat, radí Měšec. Akce ovšem platí pouze pro digitální karty, nikoli pro ty plastové. Přehled toho, jaké banky nabízejí výhody, najdete na webu Ušetřeno.

Slyšeli jste někdy o podobných nabídkách ze strany bank? Pokud ano, využili jste některé z nich? Podělte se o to s námi v komentářích pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Jiří Klimenský
Autor článku

Jiří Klimenský

Dlouholetý nadšenec v oblasti ekonomie a společenských témat. V minulosti jsem působil v několika menších regionálních médiích. Teď se snažím čtenáře informovat o důležitých tématech na Událostech247.

Zobrazit další články