Známá banka vyplácí Čechům tisíce korun, jen tak. Lidé jsou z toho nadšeni, tohle tady přesně chybělo

Banky v Česku se předhánějí v tom, kdo bude mít více klientů. Lákají je také na různé finanční bonusy.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Konkurence je totiž opravdu veliká a není proto divu, že se banky snaží nalákat čím dál více klientů. Ve velkém to už nějakou dobu zkouší pomocí různých bonusů, benefitů a finančních odměn. Psali jsme na Událostech247 o tom, že zatímco některé jsou garantovány pro všechny, kteří splní dané podmínky, u jiných o výherci rozhoduje losování.

Do popředí se dostává nová banka

Psali jsme také třeba o akci České spořitelny. Ta nabízela 500 korun všem svým klientům, kteří začnou využívat online bankovnictví George. Banka Creditas zase nabízela do konce března šanci vyhrát hlavní cenu 100 tisíc korun nebo další hodnotné ceny. Podmínkou bylo, že účastníci museli provést minimálně 5 plateb kartou Creditas měsíčně, a to ve výši alespoň 500 korun. Když si lidé online založí účet u UniCredit Bank a budou třikrát měsíčně platit kartou, dostanou lístky do multikina.

Každý, kdo má účet u největší české banky bude platit. A ne málo. Nové astronomické poplatky už od 26. ledna 2024

Teď o sobě dává vědět banka, kterou někteří klienti velmi dobře znají, upozornil na ni web Měšec. Přichází totiž s novým termínovaným vkladem, který při úložce na tři měsíce nabízí ze všech bank nejvyšší zhodnocení. Estonská banka Inbank v Česku působí jako organizační složka na základě přeshraniční licence. Nemá český kód banky a proto pro platební styk používá zprostředkovatele. Je to Komerční banka a klienti vklady do Inbank posílají přes účet 123–4264040207/0100.

Kam pro nejvýhodnější zhodnocení

Nyní Inbank oznámila, že rozšiřuje nabídku o osobní půjčku a vkladové účty. Nové vkladové účty nabízí ve třech variantách s různou vázací dobou a samozřejmě také úrokovou sazbou:na 3 měsíce: 5,20 % ročně, což je aktuálně nejvyšší bankovní nabídka, na 6 měsíců: 4,70 % ročně a 12 měsíců: 4,10 % ročně. Spořit se dá od částky 5000 korun do dvou milionů. Pokud tedy budete mít na spořícím účtu 40 tisíc, dostanete za rok 2000 korun navíc.

iZdroj fotografie: Warszawska róg Szerokiej w Tomaszowie Mazowieckim, w województwie łódzkim/ Creative Commons / CC-BY-SA
Banky se o klienty předhání

Například Raiffeisen bank má na spořícím účtu garantovaný úrok 5 %. Moneta Money Bank na spořícím účtu garantuje úrok 4,1 %. Pokud se rozhodnete pro Inbank a budete tam spořit, pamatujte na to, že pokud vlak vyberete předčasně, přijdete o zhodnocení. Peníze banka vyplatí do 30 dnů od ukončení smlouvy o termínovaném vkladu. Můžete je získat i dříve, ale za to už vám bude stržen poplatek ve výši 1 % z vkladu.

Využíváte spořící účet? Podělte se o to s námi v komentářích pod článke

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články