Velký český řetězec náhle plošně zavírá své obchody. Lidé si neví rady. Kde budeme nakupovat?

Po konci e-shopu Kasa či zavírání mnoha poboček řetězce Okay je tu další známý prodejce elektroniky, který postupně ruší své obchody.

i Zdroj fotografie: ŠJů/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Série oznámení o konci či omezení vybraných oblíbených obchodů s elektronikou nebere konce. Týká se to jak kamenných prodejen, tak e-shopů. Není se tak co divit, že mnozí lidé jsou už zoufalí a neví, kde budou nakupovat. Nejspíš jim ale nezbude, než si začít hledat alternativy.

Obchody ve velkém zavírá Okay

Události247 nedávno psaly o tom, že aktuálně končí mnohé obchody řetězce Okay. Konkrétně tento oblíbený prodejce elektroniky a nábytku zavírá 30, tedy asi třetinu ze všech svých poboček v Česku a na Slovensku. Důvodem jsou zejména ekonomické potíže, se kterými se firma již několik let potýká.

Po Česku se hromadně zavírají obchody. Jde snad o konec oblíbeného obchodního řetězce?

Do budoucna ubude také obchodů Elektro World. Jak rovněž psaly Události247, ty se totiž postupně budou přejmenovávat na Datart. A své pobočky aktuálně zavírá rovněž řetězec CZC.cz. Ten před 2 lety koupil polský e-shop Allegro, jak připomíná server iDnes. A ačkoli polský majitel avizoval rozšíření a další rozvoj e-shopu a prodejen CZC.cz, aktuálně dělá přesný opak: obchody ruší.

Pobočky postupně mizí

Jak uvádí server Novinky, Allegro na dotazy týkající se rušení poboček CZC.cz nereaguje. Z pozorování lidí i z oficiálního seznamu prodejen nicméně vyplývá, že obchody skutečně končí. V seznamu výdejních míst už je jen asi 51 poboček. Jistým vodítkem je mimo jiné i fakt, že v nedávné době skončilo také mnoho zaměstnanců těchto prodejen. Jak dále uvádí server Novinky, z dat sítě LinkedIn vyplývá, že za posledního půl roku počet pracovníků klesl o 9 procent.

iZdroj fotografie: ŠJů/ Creative Commons / CC-BY-SA
CZC.cz se zaměřuje na prodej elekroniky

Podle informací serveru Novinky měl e-shop CZC.cz skončit během letošního léta. Jak nicméně uvedl jeden ze zaměstnanců, negativní reakce v médiích i mezi zákazníky vedení Allegra překvapily a zatím tedy internetový obchod podle všeho tak úplně nekončí. Na webu CZC.cz lze nicméně jisté změny směřující k začlenění do e-shopu Allegro pozorovat. U mnohých produktů jsou například bannery lákající na nákup totožného zboží na Allegru za nižší ceny.

Nakupujete rádi na e-shopu CZC.cz? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články