O oblíbených těstovinách z obchodu se zjistila nepříjemná pravda. Kupovali si je téměř všichni. Teď ale vyšla pravda na povrch

I když mezi nejčastější záchyty Státní zemědělské a potravinářské inspekce patří maso, nedávno se však objevila potravina, která patří mezi velmi oblíbené.

i Zdroj fotografie: Abraham / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Každý obyvatel Česka sní ročně přes 8 kilogramů těstovin. Víte od nás, že ruku v ruce s popularitou této suroviny jde také vysoký počet druhů a značek, jež jsou v českých obchodech k dostání. Aktuálně se však v jednom z oblíbených supermarketů objevily těstoviny, které by však zákazníci raději jíst neměli.

Těstoviny měly nevyhovující kvalitu

Pokud rádi chodíte nakupovat do Globusu, dávejte pozor na to, co dáváte do svého nákupního košíku. Řetězec totiž na svých webových stránkách upozornil na to, že z prodeje stahuje oblíbené těstoviny. Konkrétně se jedná o výrobek G2 těstoviny semolinové, PENNE 500 gramů, šarže: 13.05.2026, EAN: 4304218732699 a dodavatelem je GLOBUS LOGISTIK GMBH & CO.

V Kauflaundu se prodávaly těstoviny, které mohou lidem způsobit otravu. Zákazníci je mohou mít stále doma

iZdroj fotografie: Ssu / Creative Commons / CC-BY-SA
Těstoviny jakéhokoliv druhu jsou u Čechů velmi oblíbenou potravinou

Ptáte se, co je na těchto těstovinách špatného? Důvodem ke stažení uvedeného výrobku je jeho nevyhovující kvalita. Zákazníci, kteří mají tyto těstoviny doma, o své peníze nepřijdou. V případě, že uvedený výrobek zakoupili, mají možnost ho vrátit v jakémkoli z hypermarketů Globus, kde jim také budou také vráceny peníze v plné výši. Řetězec se také omluvil za případné vzniklé komplikace.

Se závadným zbožím se roztrhl pytel

Není to však jediný výrobek, který musela společnost stáhnout z prodeje. V Globusu už nejsou k dostání ani tolik oblíbené chipsy. Konkrétně se jedná o Bohemia Kotlíkové brambůrky jarní cibulka a smetana 100 gramů, šarže/DMT: 20.02.2025, EAN: 8595606210905, jejichž dodavatelem je Intersnack, a. s. Také tento výrobek se přestal prodávat kvůli nevyhovující kvalitě.

Těstoviny prodávané v Horoměřicích měly menší hmotnost, než jaká byla uvedena na obalu

iZdroj fotografie: SZPI
Inspekce často narazí například na plesnivé potraviny

Obchodní řetězec o tom informuje na svém webu. Společnost Penny Market zase nedávno prodávala tatarské bifteky, které byly infikované fekální bakterií. Jak upozornil web CNN Prima News, ta může způsobit vážné zdravotní komplikace, a to prudké vodnaté průjmy a zvracení, při kterých často dochází k dehydrataci. Střevní potíže mohou doprovázet i horečky. Řetězec i výrobce měli zpřísnit podmínky výroby, aby se podobná situace již neopakovala. 

Koupili jste si někdy omylem v obchodě závadnou potravinu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Martin Dvořák
Autor článku

Martin Dvořák

Zkušený sloupkař, který od roku 2015 působil v zájmových časopisech. V zpravodajství Událostí247 se nyní snažím čtenářům přiblížit domácí témata, která se jich přímo dotýkají.

Zobrazit další články