Nemáte v mrazáku maso z Lidlu? Inspekce v něm našla salmonelu, raději se ho co nejdříve zbavte

Nezakoupili jste si náhodou oblíbené maso z Lidlu? Inspekce varuje, obsahuje salmonelu. Pokud ho máte doma, raději ho co nejdříve vyhoďte.

i Zdroj fotografie: Bhaskaranaidu/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Zdálo se, že problémy s kvalitou kuřecího masa v Česku jsou minulostí. Už od začátku roku vám redakce Událostí247 dvakrát přinesla informace o nekvalitních masech. Naposledy to bylo maso dovezené z Polska, které se prodávalo v Tescu. To muselo být staženo z prodeje, protože obsahovalo nebezpečnou bakterii salmonelu. Neuběhl ani měsíc a Státní zemědělská a potravinářská inspekce SZPI informuje o dalších dvou nebezpečných masech, tentokrát z Lidlu.

Nebezpečné maso z Lidlu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) opět narazila na vážné pochybení. Jak redakce Událostí247 zjistila, tentokrát se problém týká kuřecích řízků z Lidlu a krůtí rolády s petrželkou, které obsahovaly nebezpečnou bakterii Salmonella Infantis. Ta je velmi nebezpečná a může způsobit nepříjemné zdravotní potíže.

Koupili jste si někdy maso v Albertu, Penny nebo Bille? Musíte ho okamžitě vyhodit. V opačném případě vám hrozí brutální malér

iZdroj fotografie: SZPI
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v krůtím mase salmonelu

Konkrétně se jedná o tyto produkty:

V obou masech byla zjištěna salmonela, a to dvou typů – Salmonella Kottbus a Salmonella Infantis. Obě z nich mohou způsobit onemocnění salmonelózou, které se projevuje nepříjemnými zdravotními potížemi.

Pozor na salmonelózu

Jak jste si mohli všimnout, u obou mas byl rok spotřeby 2024, konkrétně pak měsíce říjen a listopad. Pochopitelně se tyto výrobky už v obchodech nenacházejí, inspekce však upozorňuje, že ti, kteří si je zakoupili, je stále mohou mít ve svých mrazácích. Pokud je máte doma, v žádném případě je nekonzumujte. Zmrazení bakterie nezničí, a proto je nejlepší maso okamžitě vyhodit.

Oblíbené maso z Penny je vrcholem odpornosti. V životě to nejezte. Sníte jedno sousto a máte problém

iZdroj fotografie: SZPI
Salmonela se nacházela i v kuřecích prsních řízcích

V opačném případě hrozí nákaza salmonelózou, která může způsobit nepříjemné zdravotní potíže. Jak popisuje Národní zdravotnický informační portál, nejčastěji se jedná o horečku, křečovité bolesti břicha a zvracení. Inkubační doba se obvykle pohybuje v rozmezí 12–36 hodin, samotné onemocnění pak trvá většinou týden. Proto, pokud toto maso máte doma, co nejdříve se ho zbavte.

Máte některé z těchto mas doma?

Diskuze Vstoupit do diskuze
72 lidí právě čte
Autor článku

Jiří Klimenský

Dlouholetý nadšenec v oblasti ekonomie a společenských témat. V minulosti jsem působil v několika menších regionálních médiích. Teď se snažím čtenáře informovat o důležitých tématech na Událostech247.

Zobrazit další články