Kupujete si v obchodech maso? Pokud ano, pak si ověřte, zda jste s nekoupili i tento produkt. Jeho konzumace totiž může být nebezpečná.
Zkažené maso může vám může pěkně zavařit. Například konzumace zkaženého kuřecího může přivodit bolesti břicha, zažívací potíže a další zdravotní problémy, jak upozorňuje web Kupi. Je tedy důležité si na to dávat velký pozor a koupené maso raději důkladně prohlédnout, zda je v pořádku. Čas od času se totiž nebezpečné produkty objeví i na pultech obchodů.
Jezdíte také nakupovat do Polska?
Aktuálně kontroloři našli zkažené maso v polských obchodech Biedronka. Tento řetězec mají přitom ve velké oblibě i Češi, jak píše web CNN Prima News. Zejména ti, jež bydlí blízko polských hranic sem pravidelně vyráží za levnějšími potravinami. Jak před časem psaly Události247, ceny jsou zde nižší klidně i o desítky procent.
Lidé, kteří do supermarketu Biedronka jezdí by si ale aktuálně měli dát pozor na jednu věc. Jak jsme již zmínili, objevilo se zde zdraví škodlivé maso. Konkrétně šlo o kuřecí hamburgery značky yano, které vyrábí společnost ANIMEX FOODS, píše polský web Fakt. Důvodem stažení výrobku bylo, že bylo prolezlé salmonelou, bakterií, jež ve vašem těle může napáchat velké škody.
Jak nebezpečné maso poznat?
Zjistit, zda jste si zkaženou potravinu koupili je celkem snadné. Bezpečně to poznáte podle čísla šarže, které je v tomto případě 6350290081. Druhým indikátorem pak může být datum trvanlivost, které bylo 27. března, dodává web Fakt. Pokud jste tedy například maso koupili a poté ho dali do mrazáku, určitě ho nejezte a rychle ho vyhoďte. Jak uvádí server TN „případné zmrazení masa totiž nemá na bakterii prakticky žádný vliv“.
Nejedná se navíc o ojedinělý případ. Zkažené maso se v supermarketech objevuje celkem pravidelně. Události247 například nedávno informovaly o nebezpečném kuřecím, které inspektoři našli v prodejnách Globus a RABBIT Vysoké Mýto. I v tomto případě bylo maso nakažené salmonelou.