Tohle maso všichni kupujeme po kilech: Teď vyplavala pravda na povrch. Musíte ho ihned vyhodit, jinak si zaděláte na pořádný malér

Mysleli jste si, že když si kupujete kuřecí maso, stravujete se zdravě? Někdy je to spíš hazard se zdravím.

i Zdroj fotografie: SZPI
                   

Maso tvoří podstatnou část jídelníčku většiny Čechů. V poslední době se však množí případy, kdy kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce nacházejí závadné zboží. Na Událostech247 jsme psali třeba o tom, že při nedávné kontrole v havířovském supermarketu Albert inspektoři objevili zapáchající kuřecí maso. Konkrétně šlo o mražené Kuřecí hřbety na polévku od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov.

Maso plné bakterií

Drůbeží maso je podle expertů obecně zdravé. Jak jsme na Událostech247 několikrát informovali, v poslední době to však tak úplně neplatí. Kontroly v něm totiž stále častěji nacházejí nebezpečné bakterie. Většinou se jednalo o výrobek původem z Ukrajiny. Právě takové prodávali před nějakou dobou v chlazené i mražené podobě například v prodejnách Makro. Kontroly prokázaly, že maso obsahuje bakterie salmonely.

iZdroj fotografie: Food & Spirits Magazine / Creative Commons / CC-BY-SA
Záchyty se salmonelou se týkají nejčastěji kuřecího a kachního masa

Víte od nás i to, že v prodejně Albert v Brně se kontroly zaměřily na Albertovo čerstvé kuřecí maso, konkrétně šlo o prsní řízky. Inspektoři zjistili, že kuřecí prsa po rozbalení zapáchají po kažení a mají oslizlý povrch. V létě jsme na Událostech247 psali třeba o mraženém kuřecím mase z Ukrajiny, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila v provozovnách JIP východočeská a obsahovalo bakterie salmonely.

Teď můžu vyhodit úplně všechno, říká zákaznice

Státní veterinární správa nedávno odhalila v prodejnách přes 1500 kilogramů závadného kuřecího masa kontaminovaného salmonelou a nařídila stáhnout toto maso z prodeje, jak upozornil web TN. Část se však i přesto dostala k zákazníkům. Pokud tedy uvedené maso mají doma, v žádném případě ho nesmějí jíst, protože obsahuje bakterie salmonely. Pokud byste tedy měli maso v mrazáku, ani tam se bakterie nezničí v mase zůstanou a mohou způsobit střevní potíže.

Nebezpečné kuřecí maso, které možná máte doma: Ve známém obchodním řetězci se prodávalo ve velkém. Teď vyplavala pravda na povrch

Rizikový výrobek je Kuřecí polévková směs Z PE 1 prodávaná v kilových baleních, která má datum minimální trvanlivosti 8. 2. 2025. Šarže směsi prodávaná v Globusu je 2454033. Druhým zadrženým výrobkem jsou kuřecí srdce balená po 500 gramech. Datum minimální trvanlivosti je 9. 8. 2025 a šarže 2454033. Ta byla k prodeji přímo na prodejně firmy RABBIT Trhový Štěpánov. „Jelikož si maso dávám do mrazáku pouze v sáčku, už nevím, které jsem kde koupila. Takže teď vyhodím radši všechno,“ řekla Událostem247 paní Miroslava.

Koupili jste si někdy domů závadné maso? Pokud ano, jak jste to poznali? Napište nám to dole v komentářích pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Martin Dvořák
Autor článku

Martin Dvořák

Zkušený sloupkař, který od roku 2015 působil v zájmových časopisech. V zpravodajství Událostí247 se nyní snažím čtenářům přiblížit domácí témata, která se jich přímo dotýkají.

Zobrazit další články