Tuhle oblíbenou zeleninu má doma každý Čech. Pokud jste si ji ale koupili v Albertu, nesmíte ji jíst. Jde o hazard se zdravím

Všichni, kteří patří mezi milovníky zeleniny, by měli zbystřit. V českých obchodech se totiž nedávno prodávala zelenina, kterou by lidé jíst rozhodně neměli.

i Zdroj fotografie: Realeklas / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Češi ročně spotřebují desítky kilogramů zeleniny. Jak píše web České noviny, například předloni jí každý Čech snědl v průměru 87,4 kilogramů, rok před tím dokonce bezmála tunu. Ti, kteří si nepěstují vlastní zeleninu na zahrádce, by si však měli dávat pozor, kde ji kupují. Čas od času se totiž objeví závadná zelenina, která není zdraví prospěšná, ale je škodlivá.

Na tuto zeleninu by si lidé měli dát pozor

Aktuálně se v českých supermarketech objevil nebezpečný česnek. Ten je přitom základem mnoha pokrmů a velká část Čechů na něj nedá dopustit. Pokud si ale lidé tuto zeleninu v nedávné době koupili v obchodech Albert, jíst by ji raději neměli. Jak totiž píše web CNN Prima News, u vybraných baleních česneku byl problémy s kvalitou.

V českých obchodech se objevila extrémně nebezpečná zelenina. Koupili jste si ji? Nesmíte ji jíst, jinak to skončí špatně

iZdroj fotografie: Vis M/ Creative Commons / CC-BY-SA
Závadný česnek se prodával v řetězci Albert

Konkrétně se jako problematické prokázalo balení 3 česneků s šarží 24/7. Dodavatelem je firma IMPERIO S.A.T. a zelenina pochází ze Španělska. Ti, kteří si česnek v obchodech zakoupili, by jej rozhodně neměli jíst. Jak totiž dodává web CNN Prima News, pro lidi může mít jeho konzumace zdravotní rizika.

Závadná zelenina se objevila už dříve

Kromě česneku však mohou být problematické i další druhy zeleniny. Různé závadné suroviny se v regálech českých obchodů v minulosti objevily mnohokrát. Události247 například informovaly o chilli papričkách, jež obsahovaly vyšší než povolené množství reziduí pesticidů. Kontroloři však závadnou zeleninu naštěstí odhalili ještě dřív, jež se dostala do regálů obchodů.

V Česku se objevily stovky kilogramů prudce jedovaté zeleniny. Po konzumaci hrozí velké problémy

iZdroj fotografie: Daniel Procházka pro Události247
Závadné může být i ovoce

Nejen na zeleninu by si pak lidé měli dát pozor. Nebezpečné látky se mohou nacházet také v ovoci. Události247 v minulosti psaly třeba o jahodách prodávaných v Kauflandu, které obsahovaly velké množství pesticidů. A stejný problém se týkal také jablek, jež na začátku letošního roku prodával řetězec Albert.

Kde česnek kupujete vy? Napište nám do komentářů pod článkem

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Daniel Procházka
Autor článku

Daniel Procházka

Nadšenec do politiky a kultury. Momentálně i redaktor pro Události247, díky kterým můžu své zájmy rozvíjet.

Zobrazit další články