Známá česká banka zavádí nové brutální poplatky. Vyhne se jim málokdo, dotkne se to hlavně seniorů

Již od začátku října si připlatí klienti této známé banky. V některých případech bude zdražení opravdu výrazné.

i Zdroj fotografie: Daniel Procházka pro Události247
                   

Banky poplatky za své služby zvyšují celkem pravidelně. Nedávno se tak s novými ceníky museli smířit klienti hned několika bank. Události247 nedávno psaly například o růstu poplatků Komerční banky, Moneta Money Bank nebo banky ČSOB. Aktuálně si připlatí také další Češi. Zdražování totiž ohlásila banka Creditas.

Banka zdraží již za pár měsíců

Konkrétně k němu dojde od letošního října. Jak banka Creditas uvádí na svém webu, hlavní změny se týkají služeb poskytovaných na pobočkách. To je ostatně oblast služeb, kterou v minulosti zdražovaly i další, již zmíněné banky. Jak v minulosti psaly Události247, banky se snaží své klienty přimět k tomu, aby využívali spíše digitální bankovnictví. A motivují je třeba i zdražením poplatků za offline služby.

Máte účet u této velké české banky? Zavádí nové brutální poplatky. Peníze bude muset odevzdat spousta lidí

iZdroj fotografie: CREDITAS/ Creative Commons / CC-BY-SA
Banka Creditas poplatky zvedne už od letošního října

Konkrétně banka Creditas zdraží například výběr hotovosti u pokladny. Za částku do 300 tisíc korun si bude účtovat nově 50 korun, u vyšších sum peněz pak dokonce 150 korun. Podobně si připlatí i ti, kteří budou chtít papírový výpis z účtu předaný na pobočce. Dosud byl zdarma, již za pár měsíců si za něj ale banka bude účtovat 100 korun.

Na změny doplatí především senioři

Právě starší lidé totiž obvykle služby na pobočkách využívají. Jak píše web Lidovky, zatímco některým již například dobře neslouží zrak a používání chytrých technologií je pro ně kvůli vysokému věku velmi náročné, jiní notebooky či chytré telefony prostě nemají. Navíc, právě senioři nemají mnohdy peněz nazbyt a jakékoli zdražení ve svých peněženkách pocítí.

Známá banka Čechům napařila brutální poplatky. Máte u ní účet? Nedoplatíte se, peníze si od vás vezmou skoro za všechno

iZdroj fotografie: Palickap/ Creative Commons / CC-BY-SA
Některé banky, například ČSOB, jsou k seniorním klientům vstřícné

Mnohé banky jsou naštěstí ke svým starším klientům schovávané a řadu služeb na pobočce, které zpoplatňují či zdražují, pro ně nechávají zdarma. Příkladem je Česká spořitelna, která udělala výjimku pro lidi starší 70 let. Ještě mladší klienti, ti od 65 let, pak mohou zvýhodněné služby využívat u banky ČSOB, uvádí web Seznam Zprávy.

Souhlasíte s tím, aby mohli starší klienti využívat některé služby na pobočkách nadále za zvýhodněné ceny? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
82 lidí právě čte
Jiří Klimenský
Autor článku

Jiří Klimenský

Dlouholetý nadšenec v oblasti ekonomie a společenských témat. V minulosti jsem působil v několika menších regionálních médiích. Teď se snažím čtenáře informovat o důležitých tématech na Událostech247.

Zobrazit další články