Všemi milované párky jsou vrcholem nechutnosti. Prodávaly se ve velkém. Nedávno se ale o nich zjistila velká nepříjemnost

Většina Čechů miluje uzeniny. Ať už jde o klasické párky, špekáčky, klobásy nebo salámy, dopřáváme si je ve velkém.

i Zdroj fotografie: Pohled 111/ Creative Commons / CC-BY-SA
                   

Pokud si na těchto nezdravých pochoutkách rádi pochutnáváte i vy, buďte při jejich nákupu opatrní. Stále častěji se totiž stává, že je zákazník poté, co si doma zboží vybalí, nepříjemně překvapen. Události247 například informovaly o salámu Vysočina od výrobce Krahulík, u kterého se pod neporušeným obalem na povrchu vyskytovaly kolonie plísní bílé barvy.

Této prodejně je asi lepší se vyhnout

Mezi časté záchyty patří také párky, které si spousta z nás ráda dopřeje třeba k snídani či k rychlé večeři. Někdy se ovšem může stát, že po jejich konzumaci se nám udělá špatně, protože prostě nebyly v pořádku. Právě proto na pravidelné kontroly vyráží Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Na závadné párky narazila v prodejně Tobi Food v Novém Městě pod Smrkem. Tato uzenina však byla špatná už na první pohled.

Koupili jste si tuhle známou uzeninu? Ani si toho nevšimnete, ale je prolezlá skrz na skrz. Okamžitě to vyhoďte do koše

iZdroj fotografie: Depositphotos
Uzeniny jsou u velké většiny české populace velmi oblíbené

Na jejím povrchu se totiž vyskytovaly kolonie plísní bílé barvy. Důvod toho, proč bylo zboží v takovém stavu, byl inspektorům hned jasný. Při kontrole totiž byly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Inspekce o tom informuje na svém webu Potraviny na pranýři. Uvedená prodejna Tobi Food však prodávala ještě další zkažené párky. Tentokrát však obsahovaly ještě sýr.

Když se vám nezdá kvalita, určitě uzeniny vyhoďte

Také na povrchu této potraviny se vyskytovaly kolonie plísní zelené a bílé barvy. Také v tomto případě byly při kontrole zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku a důvod jeho stavu byl tedy zřejmý. To však nebylo všechno. Inspektoři zjistili, že uvedené párky měly už dávno prošlé datum použitelnosti. Také o tomto záchytu informují na svém webu Potraviny na pranýři. Uzeniny určitě neměli konzumovat, jak začnou mít na povrchu lepkavou vrstvu.

Vrchol nechutnosti: Na pohled chutné párky ze všemi známého obchodu jsou definicí tragédie. V životě je nejezte, jde o zdraví

iZdroj fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / CC BY-SA
Párky a klobásy si čas od času dopřeje téměř každý Čech

Opláchnutí totiž určitě nepomůže. Zkažené šunky a salámy zase začnou pouštět nakyslou tekutinu. Párky, které už nejsou vhodné ke konzumaci, bývají navíc scvrklé. Stejné to je i s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít určitě neměly. Také zkažené salámy poznáme podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň a mají divný odér. Proto, pokud by se vám na párcích či jiných uzeninách cokoliv nezdálo, raději nekoukejte na to, kolik stály, ale prostě je vyhoďte.

Jak často si kupujete párky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Aleš Peterka
Autor článku

Aleš Peterka

Nadšenec do spotřebitelských a regionálních témat. Za svou primární oblast zájmu v rámci zpravodajství považuji hlavně informovat lidi o nekalých praktikách prodejců.

Zobrazit další články