Na to, že se všechno zdražuje, jsme si už tak nějak zvykli. Najdou se však stále ceny, které nám mohou i tak vyrazit dech.
Na Událostech247 jsme psali například o rekordně drahé polévce, kterou prodávala restaurace Merchant Ristorante Pizzeria Capri v Karlových Varech. Upozornil na ni miliardář, který si tam zašel s rodinou na oběd. Rajská polévka tam stála 250 korun, těstoviny pro děti 490 a houbová pizza byla za 390 korun. Podle hosta bylo navíc jídlo velmi průměrné. Další host měl v této restauraci kulajdu za 380 korun.
Steak bez masa za několik stovek
Informovali jsme také o tom, že na Lipně v jedné z vyhlášených restaurací si mohli strávníci dopřát květákový steak, který se tam prodával za těžko uvěřitelných 530 korun. Steak z hovězí svíčkové tam vyšel na necelou tisícovku. Tím to však zdaleka nekončí. Rekordní ceny se totiž týkají i běžných potravin. Psali jsme například o rohlíku za 60 korun, který se prodával v krkonošské Luční boudě.
V jedné z poboček pražského supermarketu Albert byla zase k dostání 50gramová vanička borůvek v akci za 90 korun, 1kg v akci tak stál 360 korun. Později se cena zvýšila dokonce na 480 korun. Borůvky v bio kvalitě mohou stát dokonce až sedm stovek. „Tak mě stačilo, když jsem byla v Praze a v jednom z obchodů v centru tam prodávali obyčejný balený croissant asi za 85 korun,“ popsala Událostem247 svou zkušenost paní Jarka.
Lidé smažák za 500 za chvilku vykoupili
Zajímavou zkušenost popsal web PrahaIN. Přinesl příběh kuchaře, kterého nebavilo neustál chystat jen smažený sýr. Je to přitom jedno z nejoblíbenějších jídel nejen Čechů. Pan Aleš pracoval v několika restauracích, které nabízejí hostům jídla za lidovější ceny. Například v Pardubicích, v Chrudimi, nebo teď v Havlíčkově Brodě. K tomu, aby se serveru ozval, ho přiměl článek zmíněného serveru o ceně za smažený sýr na Ještědu za 320 korun. Smažený řízek se salátem tam byl přitom za 305 korun.
Pan Aleš webu PrahaIN popsal, proč začal smažák postupně zdražovat. Radikální krok se rozhodl učinit během sobot, kdy byla v restauraci živá hudba. „Nechtěl jsem dělat smažák, tak jsme prostě na ten víkend dali cenu 505 korun s dvojitou porcí hranolek. Částka byla fór, že mi bude 55 roků. A víte, jak to dopadlo? Snědla se celá zásoba, plný mrazák! Měsíc poté jsem odešel, protože jsem na to neměl nervy,“ uvedl pro web. „To se teda divím, já bych za smažák tolik peněz nedala. A to ho miluju,“ směje se paní Andrea.