Ceny pokrmů v restauracích mohou být diametrálně odlišné. Psali jsme třeba o tom, že v jedné restauraci prodávali smažený sýr s hranolkami za 505 korun.
Začal ho dělat kuchař, kterého nebavilo dělat jen smažák a chtěl vařit i pořádná jídla. Byl však opravdu v šoku, že se prodaly všechny porce a lidé si jiné jídlo dávali jen minimálně. Existují však také podniky, které se zákazníkům snaží alespoň trošku ušetřit peníze. Například příbramská restaurace Na vršíčku.
I v Praze se dá najíst levně
Víte od nás, že tento podnik se rozhodl zákazníkům vyjít vstříc a o jednom víkendu jim nabídl smažený sýr s hranolkami a tatarkou za pouhých 50 korun. Podle majitele Jakuba Huška tato tradice vznikla už před šestnácti lety. Svůj podnik se tak snaží zviditelnit a zatím se mu to opravdu daří. Dalším z podniků, které takto nízké ceny nabízí, je pražská masna Kozí. Jak jsme psali, cena za hlavní chod se tam pohybuje okolo 160 korun.
Pokud byste se však spokojili jen s teplou polévkou, tak třeba dršťková zde stojí pouze 48 korun, což je skutečně málo, zejména pak v kontextu Prahy. Události247 v minulosti informovaly také o zlínské jídelně v Bartošově čtvrti, kde lidé za polévku, hlavní chod a salát zaplatili pouhých 99 korun. Právě jídelny si mnozí Češi oblíbili a stravují se zde pravidelně. Nabízí totiž ideální kombinaci rychlého a levného jídla, které zároveň není nezdravým fastfoodem.
Samozřejmě, že to vítám, říká zákaznice
Najít restaurace, které nabízejí oběd za méně než 100 korun, vyrazil také štáb CNN Prima News, který zamířil do Moravskoslezského a Zlínského kraje, konkrétně do Havířova a Hulína. Zjistil, že restauraci Piknik v Havířově pořádají dokonce speciální akce, jako jsou řízkové dny nebo zabijačkové hody a česká klasika vás vyjde na méně než 100 korun. Na jídelním lístku restaurace najdete například i červenou čočku a čočku beluga za 89 nebo kuřecí maso s těstovinami za 99 korun. Polévku k jídlu si pak lidé mohou dát za 18 korun.
Restaurace pro své zákazníky připravuje i speciální akce jako jsou gulášové a zabijačkové hody nebo řízkové dny. Levně se dá najíst také na Zlínsku, píše dále web. Například v jídelně Rovina v Hulíně denně vaří 700 jídel za velmi nízké ceny. „Samozřejmě, že uvítám, když se někde mohu najíst za málo peněz, protože v normální restauraci vyjde jídlo plus pití cca na 400 korun na osobu, což teda není určitě málo, natož když jde celá rodina,“ říká paní Milena s tím, že za poměrně nízké ceny se nají třeba v restauraci v Globusu, kam chodí na nákupy.